Thursday, January 28, 2010

Giler Kerja..

Suamiku adalah seorang yang giler kerja..
Hari nih hari yang dia paling giler kerja coz dia call aku cakap...."awak, awak balik dulu k.. saya
balik dalam pukul 9.. banyak keje.. huhuh"..
N aku pulak menjadi isteri solehah n menjawab.."takpelah saya tunggu.. coz bosan balik rumah tv
takleh tengok".. decoder astro macam hampeh.. asyik stuck.. kata decoder baru.. sengal btol.. aku
nak tgk csi pon terbantot..
so dari aku balik rumah pandang dinding baik aku duk opis pandang muka pc yang berhabuk nih..
huhu...

JAB AKU TENGAH PIKIR NAK BUAT APA NGAN INTERNET NIH.. DAH HILANG IDEA DAH..

Tuesday, January 26, 2010

Settle down....

Inshaallah by this week nak settlekan rumah sewa.... n angkat all d things from Pantai Dalam to Shah Alam.. Lorry tak book lagi nih dari Abg Yem.. Mintak2 dapat murah sewa lori.. heheh.. takpon dapat free kan.. kata cousin...;p

Actually, our things tak byk sangat tapi tak tau la nampak macam tak banyak tetiba angkat penuh pulak satu lori tuh kan.. we never know.. tapi setakat nih aku rasa barang aku tak banyak and aku pon tak macam abah, sarang labah2 pon diangkat sama.. hahaha... abah mintak ampon..(tak sengaja terkutuk). so disebabkan aktiviti this week, selama 3 hari nih kena mengumpul tenaga untuk angkat mengangkat hari sabtu nih.. belom buat baru pikir jek dah penat.. aduhhh.. benda yang paling aku tak suka adalah pindah memindah... nasib baik aku tak beli banyak barang kat Pantai Dalam nih if tak satu keje pulak nak angkat barang byk giler.. addohhh...

Then, hari ahad mengerah tenaga kakak2 indon ofis rizza untuk membersihkan rumah.. heheh dasar pemalas btol ek bukan reti reti nak basuh sendiri.. penat weh nak basuh rumah tuh.. tulah gi gatal2 nak rumah teres dua tingkat tuh kenapa.. ish..ish... kan dah penat nak membasuh... inshaallah start next week akan duk Shah Alam, Seksyen 25 tuh... n hari minggu kena masak... MASAK??? inshaallah akan ku masak untuk husband ku... kena start cari recipe apa2 yang sedap nih... takpon kena cari benda yang paling senang untuk dimasak selain dari Maggi... hehhe... uish tak baik... nanti tak jadi isteri solehah tau.. huuhuuh...

Wednesday, January 20, 2010

Reception...



this is some video for my reception.. terpaksa cut2 coz tak muat letak semua.. heheh..
alhamdulillah semua berjalan lancar.. even ada sikit2 yg ralat.. coz tak dapat jumpa guest every table.. supposedly plan nak g every table dapat tgk muka guest n salam pon oklah kan.. tapi nih takde langsung.. luckily dapat photographer yang bagus.. dia amik gambar every guest kat every table.. so oklah tuh..;)

video

this the starting of event.. masa nih aku still ngah make up lagi kat umah kot.. heheheh.. yelah starting kol 7.30 kan.. n sharp 7.30 dah ada guest datang.. sedara mara...

video

this starting aku n husband datang.. n this i think dalam kol 9 kot..

video

nih masa sibuk2 semua family aku nak gambar.. huhu.. besar giler family aku.. nih pon ramai yang takder lagi.. ish..ish. kecoh sekejab...

video

ok.. this dah nak end of event.. cake cutting... after cake cutting bergambar lagi..
baru aku rasa betapa penatnyer bergambar.. dah penat giler dah senyum.. n dah penat dah nak cover muka.. hehehe.. cover ker??? macam tak je ek.. teruk betol perangai... ish..ish...

takpelah anyway semua dah lepas.. alhamdulillah.. sekarang ranjau n duri lain pulak.. orang cakap hidup rumah tangga lagi mencabar... inshaallah aku n husband blh hadapi sama2.. INSHAALLAH.....

Tuesday, January 19, 2010

Nikah...Part 2...


video

Nih adalah part yang paling best.. tak baik kan.. nolah becoz my husband face sangat pucat masa nih.. n lagi pucat when abah cakap kena ulang lagi sekali.. ish..ish... bak kata fatie (adik aku), dia pulak yang berdebar2 tgk muka Rizza yang pucat.. heheh.. sorry sayang terkutuk.. anyway u look so gorgeous when u're nervous.. hehehe...;p

Nikah... Part 1..


video

Because of... susah sangat nak upload kat facebook.. nak aku buat entry just untuk video k..
this is only d first part for my nikah.. intro la.. yang best adalah masa 2nd part when my lovely husband akad nikah...;p just tengok yang nih dulu k...

Friday, January 15, 2010

Malam nih...Kota Bharu

daddy... ayah mertuaku kena stroke kecil... tapi alhamdulillah dengar2 dah ok sikit..
tonite, inshaallah akan naik bas ke Kota Bharu.. uish..penatnyer pikir nak naik bas tuh..
dah keta sakit terpaksa ler.. kesian keta...

So bas kol 9.30.. sang suami tak datang pick up lagi kat opis nih... katanyer jam kat sprint.. huuhu.. dah terpaksa bergossip2 ngan bos.. kesian bos aku.. hhuhhuhu.. macam2 benda pikir... takut pulak tetiba bila pikir if terpaksa jadi bos.. takut kena balik lambat... heehhe.. tu jek yg dipikirkan.. macam selama nih balik awal sangat kan.. chess...

oklah.. nak g solat jab.. pastuh nak pikir2 nak beli kain kat KB buat tudung.. hehehe.. inshaallah after this bisnes akan bergiat active semula kot...

doakan selamat pergi n pulang eh.. hehhhe.. macam jauh sangat je kan.. ok..tuh dah dengar azan dari masjid UM.. daa....


Tuesday, January 12, 2010

Beautiful Restaurant...

yesterday, suddenly duit jatuh dari langit n tetiba terkaya pulak kan.. heheh
then decided to makan tempat yang lawa yang hari tuh tak dapat makan coz kocek sudah kosong...
masa tgk Avatar tuh hanya mampu untuk amik gambar jek..but then yesterday dah masuk, makan n lepak kat dalam restaurant nih..


then menu dia pon sangat lawa.. disebabkan aku memang suka bunga so aku suka la kan tengok coz dia citer pasal bunga2.. jab aku tunjuk eh...



ok now kita citer pasal makanan n service dia.. makanan dia blh tahan la.. takder la sedap giler kan.. just environment jek best.. this is 2 of dia punya makanan yang kitaorang order.. the other one lupa nak amik gambar.. sbb dah kebulur.. yang tak diambil gambar tuh adalah bubur bersama ikan masin, telur masin n apatah lagi..



nih lagi satu pasu bunga kecik.. siap letak name card supplier.. so siapa yang nak beli bunga nih boleh la tgk name card tuh yek..


anyway thanks my hubby coz belanja tempat yang banyak bunga.. hehheeh.. suka2...
even environment dia best but their service so bad.. sbb sangat slow.. tak taulah coz short staff ke apa ker.. that is their problem la ek.. we wait for our food almost 1 hour kot... so if korang kebulur tapi penyabar oklah...;p
i'm not that patient...;p btut if i'm not that hungry so boleh la pergi kot.. tapi if dah kebulur tahap cipan i'll choose tempat lain...hehhe...

Monday, January 11, 2010

Malam minggu bersama suami...Hahahaha

SUAMI???
Macam tak caya jek.. 1st time after married keluar berdua di malam minggu.. hehhe
aktivitinyer adalah tengok citer AVATAR yang sangat lawa n best pada jam 12.25mlm n finish almost 3 pagi.. giler..

sampai2 cineleisure, amik tiket n nak tunggu selama dekat sejam lebih before movie start tak tau nak buat apa. takkan nak tunggu si suami tuh smoking lepas sebatang sebatang kan.. so aku pon paksa dia g layan pool..



tengok muka cam pro je kan.. heehhe...


walau pon pukul macam tak pro tapi.... aku yang menang.. hhahah...

tengok muka seorang juara.. hehehe....

Wednesday, January 6, 2010

Plan Untuk New Year Tapi.....

Baru nak plan sambut new year ngan husband.. konon2 mcam honey moon ar..
tetiba sambut new year kat balai... huhuh.. sedey tol.. tengok ar keta nih... that nite aku drive ngan kakak ipar n her family.. so from JB kitaorang gerak ke Singapore after Maghrib.. n kejadian nih berlaku betol2 simpang nak masuk rumah dia.. depan sikit lagi dah sampai dah rumah kakak ipar aku..kesian kan.. benda dah nak jadi..
Motor tuh bawak laju giler n either dia langgar lampu kuning or merah aku pon tak sure.. yang penting aku nampak traffic light depan aku hijau n keta depan aku dah jalan.. so the space between keta aku n keta depan sikit jek.. tapi keta depan lepas.. tuh la cakap benda dah nak kena.. aku rasa aku lupa baca doa naik kenderaan malam tuh..



so sekarang nih tersadai la keta tuh kat workshop johor jaya, johor bahru.. sedey tol..



gambar nih aku amik after settle buat report.. sempat lagi tuh.. huhuh..kenangan beb.. 25/12 kawin, 31/12 accident kat singapore.. ish..ish..


after gambar nih diambil polis yang jaga kat depan pintu pagar tahan aku.. tak patot btol.. dia nak tgk gambar apa yang aku amik.. chess.. gambar keta polis pon kecoh.. bukan nak buat apa pon.. dia kata sepatutnyer tak boleh amik gambar tapi dia kata ngan aku tak pelah dia lepas kan jela.. heheheh.. comel sangat ker aku yang boleh lepas tuh...;p



Monday, January 4, 2010

My Wedding Day

Alhamdulillah akhirnyer semua selamat... maka meraunglah setan2 kerana diriku sudah kahwin..
hehhee.. cuma sekarang nih kena mengubah diri sendiri n kena "TAAT"..

this is the photo taken by my photographer.... http://www.mile09.blogspot.com/
best ar mamat 2 orang nih... heheheh.. thanks bro...

this is my lovely hubby...:p

this is my best frenz.. diaorang sangat membantu... thanks bebs...

this all my siblings.. ramai giler kan..:)

hahha.. inilah photographernyer...

as usual aksi lompat2 memang wajib dalam semua photoshoot...;p

OMG.. dah jadi bini dia ker...!!

otw ker masjid

siap lambat.. abis akak nih berleter coz kol 12 baru nak g mandi..ish..ish...
kakak andam nih memang sangat cool.. sambil make up dia layan mp3 sambil nyanyi2 sambil make up kan aku.. sabau jeler..

anyway lawa tak gambo???
hehehhe...;p