Thursday, April 30, 2009

MenaKutkan Plus MenyeDihkan

mungkinkah satu hari nanti Malaysia akan jadi seperti Indonesia.. please read this article very dissapointed that muslim can say like what he say.. nak blame siapa apabila perkara2 macam nih jadi.. ish..ish...


Wednesday, April 29, 2009

AdakaH aku NormAL..

aku mempunyai masalah bila mana, terjumpa blog2 perempuan2 cantik.. n dengan automatik nya aku meletakkan sebagai blog list kerana perempuan itu cantik seperti ini dan ini.. adakah aku normal kerana suka tengok perempuan cantik...

heheh.. n apabila keluar dengan tunang aku tidak mencuci mata untuk tengok lelaki tapi aku bersama2 ngan tunang aku dan member2 dia melihat perempuan2 cantik.. kadang2 aku yang cakap... "awak cuba tengok pompuan tuh.. cun giler..." pastuh tunang aku pon cakap "ha'ah la cun giler...." sambil menunjukkan perempuan itu kepada member2 dia.. adakah aku normal kerana berkelakuan seperti itu.. huhu.. n tiada perasaan jealous..

contohnyer apabila aku main futsal 2 minggu yang lepas, iaitu ada seorang perempuan cantik bermain futsal dan aku telah cakap kat tunang aku "awak giler cun pompuan nih.. cool giler perempuan cun main futsal".. n mata tunang aku pon tengok perempuan itu n member2 dia pon join sekali tgk..

heheh.. n aku rasa aku adalah normal kerana perempuan memang sedap di tengok. contohnyer... adalah seperti gambar kat bawah nih.. best tak tengok... heheh...


Tuesday, April 28, 2009

DeLiciOus...


last night my fiance got his salary.. n as usual, pau mengepau pun start.. but i'm not ask dia yang nak belanja k.. so makan jeler..
our destination for eating this time is at DeLiCioUs, Bangsar. It so delicious same as the restaurant name.. huhuh..


before arrive at Bangsar, tak sangka la pulak that he want to have our dinner at that beautiful tempat makan.. n lagipun my kepala ala ala dah pening n i assume kepeningan tuh adalah disebabkan tak minum petang.. is it must to have hi tea everyday at the office.. hehe... selagi keje tak bz giler so boleh jek kan minum petang n menikmati hari keje dengan gembira tanpa tension.. huhu..

apa tetiba letak gambar nih... ish..ish.. nih adalah gambar orang yang teringin masuk magazine tapi tak dapat. anyway, this is muka before makan. masa kitaorang menunggu makanan sampai, aku telah menggode2 tepon aku yang tak berapa aku explore lagi n try2 amik gambor, then tetiba kuar la pulak cover magazine macam kat atas nih.. kesian tak...huhuhu.. baru tau setelah beberapa bulan pakai tepon nih...

ok continue to our dinner. this is what we order.. n order macam tak makan seminggu.. ish..ish..


ini adalah fish n chip aku.. aku tak tau nak order aper so order jela benda yang biasa.. n sebelah french fries tuh adalah lauk yang rizza order..




ini adalah air untuk orang2 yang sedang mengalami batuk dan selsema.. iaitu honey lemon tea.. sangat sihat ok..



ini adalah makanan untuk orang2 gemuk iaitu nasi n green curry. ok ingredients dalam green curry nih adalah mushroom, chicken, black pepper n apa tah lagi..

our meal tak lengkap if takder dessert.. huhuh. ini adalah jab..nak pikir it name.. banana n peach crumble(betol ke spelling dia).. ntahlah labu.. aku pun tak tau.. tapi yang aku tau aku dah kekenyangan n sangat tak larat untuk nak menghabiskan.. so orang yang gemuk la selalu habiskan....(huhuh... sori awak terkutuk...)

this is the picture apabila perut sudah kenyang hati sudah senang.. tapi apabila tengok bil ini.... ow...ow.... heheh.. takpe bukan aku yang bayar..:p

RM86.83 dan apabila dibundarkan kepala puluh yang hampir adalah RM86.85.. weh apa makan mahal2 nih.. kata nak saving untuk kawin.. aduhhh...

setiap kali pergi makan kat mana2 tunang aku nih mesti amik gambar lampu.. apa relevant antara restaurant dan lampu... confuse tol...

aku sangat tak suka mengambil gambar menggunakan handphone kerana gambar gambar adalah sangat tak lawa... owh camera i miss u so much....


Wednesday, April 22, 2009

PerjuMpaan Yang Sangat MisTeri..

2 hari yang lepas aku mintak tolong opah amy untuk tengok2 cincin aku boleh jumpa lagi ker tak. opah amy boleh tau barang hilang based on date islam masa barang kita hilang.. giler ahli nujumkan... heheh .. opah amy cakap cincin aku boleh jumpa tapi susah sikit cause the thing is hide somewhere... lagi satu benda alah tuh cenonet sangat kan..

setelah 2 hari after opah amy tengok, pagi nih, giler misteri, i found my ring dalam kasut tunang aku.. biar betol... n aku tanya dia, dia yang letak dalam kasut dia ker n dia giler2 dia mengaku bukan dia letak.. apa kes pulak dia nak letak dalam kasut keje dia kan..

setelah seminggu cincin aku ilang n in the end jumpa dalam kasut keje tunang aku n kasut tuh dalam keta n tunang aku kata bukan dia yang letak.. ish..ish.. sangat misteri kan.. boleh masuk seekers nih...

hehehe.. bersyukur giler nasib baik jumpa if tak jumpa sedey btol.. thanks god.. alhamdulillah...

Thursday, April 16, 2009

Where My Ring...Isk..IsK...

isk...isk... sedeynyer... aku telah kehilangan my engagement ring...
aku rasa cincin nih merajuk la cause semalam aku cakap aku rimas pakai cincin tuh cause longgar n g resize.. then biler aku balik umah after main badminton aku cari cincin tuh tak jumpa..
please muncul kan kembali dirimu wahai cincin... aduh... janganla hilang.. sedeh giler nih...;(

dahlah cincin aku hilang, n sedeh giler ada orang tuh pulak yang nak marah marah.. ingat aku saje jek ilangkan cincin tuh agaknyer.. giler ker aper.. huhhh... sakit hati aku... sabar..sabar...

mana pergi cincin tuh....
eee.... ader sesapa yang tau camna nak cari barang ilang tak???

Monday, April 13, 2009

SanGat MenaRik..

Menarik n tak bosan pon..
sila baca yek...:)


A Conversation for Introduction To Philosophy students - enjoy


An Atheist Professor of Philosophy was speaking to his Class on the Problem
Science has with GOD , the ALMIGHTY. He asked one of his New
Students to stand and . . .

Professor :Do you Believe in GOD ?
Student : Absolutely, sir.
Professor : Is GOD Good ?
Student : Sure.
Professor : Is GOD ALL - POWERFUL ?
Student : Yes.
Professor : My Brother died of Cancer even though he prayed to GOD to heal
him. Most of us would attempt to help others who are ill. But GOD didn't.
How is this GOD good then? Hmm?

(Student was silent )

Professor : You can't answer, can you ? Let's start again, Young fella.
Is GOD Good?
Student : Yes.
Professor : Is Satan good ?
Student : No.
Professor : Where does Satan come from ?
Student : From . . . GOD . . .
Professor : That's right. Tell me son, is there evil in this world?
Student : Yes.
Professor : Evil is everywhere, isn't it ? And GOD did make everything.
Correct?
Student : Yes.
Professor : So who created evil ?

(Student did not answer)

Professor : Is there Sickness? Immorality? Hatred? Ugliness? All these
terrible things exist in the world, don't they?
Student : Yes, sir.
Professor : So, who created them ?

(Student had no answer)

Professor : Science says you have 5 senses you use to identify and observe
the world around you. Tell me, son . . . Have you ever seen GOD?
Student : No, sir.
Professor : Tell us if you have ever heard your GOD?
Student : No , sir.
Professor : Have you ever felt your GOD, tasted your GOD , smelt your GOD ?
Have you ever had any sensory perception of GOD for that matter?
Student : No, sir. I'm afraid I haven't.
Professor : Yet you still believe in HIM?
Student : Yes.
Professor : According to empirical, testable, demonstrable protocol, science
says your GOD doesn't exist. What do you say to that, son?
Student : Nothing. I only have my faith.
Professor : Yes, faith. And that is the problem science has.

Student asks and professor answers
Student : Professor, is there such a thing as heat?
Professor : Yes.
Student : And is there such a thing as cold?
Professor : Yes.
Student : No, sir. There isn't..

(The Lecture Theatre became very quiet with this turn of events )

Student : Sir, you can have lots of heat, even more heat, superheat, mega
Heat, white Heat, a little heat or no heat. But we don't have anything
called cold. We can hit 458 degrees below zero which is no heat, but we
can't go any further after that. There is no such thing as cold. Cold is
only a word we use to describe the absence of heat. We cannot measure
cold. Heat is energy. Cold is not the opposite of heat, sir, just the
absence of it.

(There was pin-drop silence in the Lecture Theatre )

Student : What about darkness, Professor? Is there such a thing as darkness?
Professor : Yes. What is night if there isn't darkness?
Student : You're wrong again, sir. Darkness is the absence of something.
You can have low light, normal light, bright light, flashing light . . but if
you have no light constantly, you have nothing and its called darkness,
isn't it? In reality, darkness isn't. If it is, you would be able
to make darkness darker, wouldn't you?

Professor : So what is the point you are making, Young Man ?
Student : Sir, my point is your Philosophical premise is
flawed.
Professor : Flawed ? Can you explain how?
Student : Sir, you are working on the premise of duality. You argue there is
life and then there is death, a Good GOD and a Bad GOD. You are viewing the
concept of GOD as something finite, something we can measure. Sir, science
can't even explain a thought. It uses electricity and magnetism, but has
never seen, much less fully understood either one. To view death as the
opposite of life is to be ignorant of the fact that death cannot exist as a
substantive thing. Death is not the opposite of life: just the absence of
it. Now tell me, Professor, do you teach your students that they evolved
from a monkey?
Professor : If you are referring to the natural evolutionary process, yes,
of course, I do.

Student : Have you ever observed evolution with your own eyes, sir?

(The Professor shook his head with a smile, beginning to realize where the
argument was going)

Student : Since no one has ever observed the process of evolution at work
and cannot even prove that this process is an on-going endeavor, are you not
teaching your opinion, sir? Are you not a scientist but a preacher?

(The class was in uproar )

Student : Is there anyone in the class who has ever seen the professor's
brain?

(The class broke out into laughter)

Student : Is there anyone here who has ever heard the Professor's brain,
felt it, touched or smelt it? . . .No one appears to have done so. So, according to the established rules of empirical, stable, demonstrable protocol, Science says that you have no brain, sir. With all due respect, sir, how do we then trust your lectures,sir?

(The room was silent. The Professor stared at the student, his face
unfathomable)

Professor : I guess you'll have to take them on faith, son.
Student : That is it sir . . . exactly ! The link between MAN & GOD is
FAITH. That is all that keeps things alive and moving.


That student was Albert Einstein.

Thursday, April 9, 2009

BoLeh PercAya KeR...

Malik n zulie dah buat benda alah nih..
Hee..he.. aku pon gatal tangan untuk buat benda alah nih...
N resultnyer diri aku adalah...

Your view on yourself:

You are down-to-earth and people like you because you are so straightforward. You are an efficient problem solver because you will listen to both sides of an argument before making a decision that usually appeals to both parties.

The type of girlfriend/boyfriend you are looking for:

You are a true romantic. When you are in love, you will do anything and everything to keep your love true.

Your readiness to commit to a relationship:

You are ready to commit as soon as you meet the right person. And you believe you will pretty much know as soon as you might that person.

The seriousness of your love:

You like to flirt and behave seductively. The opposite sex finds this very attractive, and that's why you'll always have admirers hanging off your arms. But how serious are you about choosing someone to be in a relationship with?

Your views on education

Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.

The right job for you:

You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.

How do you view success:

You are confident that you will be successful in your chosen career and nothing will stop you from trying.

What are you most afraid of:

You are afraid of having no one to rely on in times of trouble. You don't ever want to be unable to take care of yourself. Independence is important to you.

Who is your true self:

You are full of energy and confidence. You are unpredictable, with moods changing as quickly as an ocean. You might occasionally be calm and still, but never for long.

n if korang nak try.. n sangat takder keje boleh la tambahkan keje ngan buat kuiz nih....QUIZ....QUIZ...


Wednesday, April 8, 2009

TaK pernah Terpikir pon..

Tak pernah imagine pon, we move back to Johor Bahru, n stay kat rumah lama, Taman Istimewa. N waktu masuk umah tuh, banyak benda yang tak berubah.. n terasa yang aku tak pernah pindah ke mana2.. just satu jek benda yang sangat penting tak ada.. n we move to JB tanpa umi aku tapi diganti ngan mak tiri yang macam dalam citer lama2 dulu.. iaitu mak tiri yang btol2 mak tiri.. mak tiri yang tak abis2 mendengki... huhuhu..

n 1st time pindah memindah nih aku tolong.. b4 this, tak pernah aku menolong pindah memindah..
nih siap demam2.. just imagine, ari jumaat malam naik bas sampai sabtu pagi.. n sabtu tuh tido jab then tghari dah angkat2 barang.. settle angkat2 barang n kemas aper yang patot, kul 10 malam terus gerak ke JB from Terengganu.. at d 1st, adikku, Fatie drive Pajero abah aku tuh.. then sampai Kemaman or Dungun kot, tukar aku pulak drive.. n 1st time, aku mengantok masa driving jauh2 nih.. lastly lagi 60KM sampai Kuantan, aku tak tahan, then told to Fatie to drive back.. then sampai mana ntah adik aku pulak ngantok.. aku rasa dekat 3 kali gak la main tukar2 driver.. n aku confuse, apsal abah aku n abg jib aku drive rilek jek.. aduhh.. sabar jeler. at last kol 6pagi, abah aku berhenti semayang, then fatie drive sampai ke JB.. cause dah terang n mata dia pon terang.. yang aku memang dah lentok giler.. n tido sepanjang masa.. ader accident pon aku tak sedar.. ish..ish.. terok tol..

akhirnyer, sampai JB dekat kol 12 kot.... lama giler perjalanan.. sampai2 JB budak2 uncle aku tolong angkat barang keluarkan dari lori.. dahlah 3 lori.. giler ar.. kitaorang hanya mampu melihat diaorang angkat mengangkat cause dah tak larat.. uncle(ami apo) aku kata kat abg jib, sarang labah2 pon abah bawak ker yang sampai 3 lori tuh.. sabar jeler.. heheh... almari buruk pon abah aku bawa.. n abah aku memang semua barang pon dia sayang.. cramp btol.. masa kat Tganu kemas2 n buang2 barang pon belakang abah aku, if buang depan abah aku gamaknyer semuanyer dia suh simpan balik.. bukannyer guna pon barang2 tuh... abah..abah...

n after penat2 sampai JB, kitaorang pon survey bilik2 kat umah peninggalan umi nih.. n adik aku seperti biasa nak bilik lama dia.. n berlaku la krisis di mana mak tiri aku tuh nak bilik fatie tuh bagi kat anak dia.. huhuh.. banyak cantik muka ko.. pastuh dia pon cakap kat abah aku suh hantar dia kat Gombak n suh abah aku duk ngan anak2 jek.. huhuh.. memang la kalo ko blah pon aku lagi suka.. tapi aper ntah abah aku ayat dia, last2 dia slow n kemas la bilik yang lain untuk anak2 dia tuh.. ee... tak sedar diri btol kan.. dahlah kat gombak tuh umah kecik giler n ala2 macam setinggan(jahatnyer mulut aku..raya nanti mintak maap k..) ader hati nak amik bilik besar2 untuk anak2 dia.. dah bagi bilik satu sorang pon kira nasib baik.. emmm.. memang la.. dulu aku ingat biler miskin tuh, jadi senang lagi baik n tambah bersyukur, rupa2nyer ader gak orang yang tak bersyukur ek.. MACAM MACAM ADA..

Betapa allah punya kuasa, aku tak pernah terpikir akan pindah balik JB. n segala perjalanan dalam family aku nih tak pernah terfikir n tercapai oleh akal aku.. tapi itulah QADA' N QADAR. Whatever happen mayb ader hikmahnyer.. just doa family aku kembali bahagia seperti dulu...

sedehnyer... pindah JB tanpa umi.. emmm.. AL FATIHAH untuk umi n abang aku...

Wednesday, April 1, 2009

Whatever We Get In Life we Have To thAnk GoD..

mataku berkaca2 apabila melihat video nih..
isk..isk...


video