Friday, December 18, 2009

Wish me Luck

start cuti by today..
n after new year baru naik balik..
n within this week sangat menakutkan..
whatever pon wish me luck for my big day that left about 7 days..
sangat takut jadi benda2 yang tak diduga..

doakan yek semua... thanks..

Monday, December 14, 2009

Comelkan... ngaku jeler...


untuk member2 ku. heheh.. even syidah kata dia tak tau nak buat apa ngan candle yang comel nih aku tak kira ko hamek jeler k.. heheh..penat aku cari nak bagi apa kat korang tau... hehehe

Friday, December 11, 2009

Makanan Untuk Orang Nak Diet..

semalam g mvalley. n lapar n makan benda alah nih.. n dinner ngan dessert yang sangat sedap nih... do u think that enough for my stomach.. hehe.. of course la tak kan.. after balik dari mvalley beli pau rendang kat kedai depan nu.. huhu. sabo jeler..


look soooo delicious kan.. nak2 biler perut tengah lapar macam sekarang nih.. RM17 only for this.. only at Paddington Pancakes.. hahhaa.. promote..promote.. macam nk promote tudung pulak...;p

take a picture before this dessert nih dirosakkan by us..
just think to order some main course but suddenly found that it has a menu including "ham". so just cancel it.. n makan only this desserts..

Friday, December 4, 2009

Door Gifts Untuk Kanak-Kanak

Wahai kanak-kanak yang akan datang ke majlis ku, terimalah door gift ini yek..heheh..
thanks for my hubby, kerana telah membelikan door gift ini untuk kanak-kanak yang akan datang to our wedding day nanti... ;)



Thursday, December 3, 2009

Card Makeover

BEFORE


AFTER


ada beza ker?? macam takder beza pon.. heheh.. takpelah yang penting aku puas hati..hehhe..
tah apa2 jek..

Wednesday, December 2, 2009

hoW to Get Guy in 1 moNth..

huhuuh...

1... 1st thing 1st buat muka ganas sikit. But dalam ganas tuh terselit sikit keayuan..(ayu ker)
2... 2nd thing if kita nih adalah perempuan yang pemalu merangkap penakut, cari kawan2 yang tak malu n sangat berani... n jangan lupa kawan kita tuh mesti nampak sangat gelojoh n selekeh masa makan supaya that guy tak tengok dia.. hehehe..
3... selalu lepak di mamak di mana lelaki tuh selalu ader... n pastikan waktu lepak adalah waktu yang sama setiap hari...
4... lagi satu masa tuh kena banyak duit cause nak belanja member2 makan kat mamak.. ini kerana diaorang dah temankan kita n ikut kita melepak sebab nak tengok guy tuh.. heheh pedulikan walaupun poket kita kosong tapi member2 kita tuh dah gemuk..
5... buat muka malu2 biler dia mintak no phone kita... heheh...

Sebenarnya aku sangat bosan... n malas nak buat kerja so terpaksalah aku menyemakkan blog aku ngan entri yang tah apa2 nih...

n niat sebenarnyer is want to tell d story that how i met my Rizza.. n dont ever know him when i met him at Azwath.. Azwath tuh aderlah sebuah kedai mamak yang berada di UPM n geng2 aku selalu melepak di situ biler tension study(study ker??).. then 1 day Ika(si budak yang suka membontoti) n I lepak berdua n sembang berapi pasal aper ntah, aku pun tak ingat.. then my table is in front of table Rizza.. n ati aku cakap hensem gak seposen mamat nih..heheh.. pastuh aku sambung berbual ngan ika... n biler tiba waktu untuk nak bayar aku pun g ke kaunter pembayaran tuh untuk menyetelkan bil2 yang tertunggak yang ika n aku tak bayar lagi... ish.. benda merapu nih.. continue then.. masa aku g bayar tuh aderlah sorang mamat tuh mengacau si ika nih.. aku masa tuh dahlah tgh hangin, si mamat nih pulak duk tempat aku nak g ngurat ika.. dah 2 aku terpaksa la sound dia macam gangster kampung dusun.."WEH KO NIH APAHAL DUK TEMPAT AKU". Si mamat tuh pun terus cabut.... Rupa2nyer masa aku sound tuh Rizza sedang memerhatikan aku.. ish..ish... sangat CooL... n aku tak perasan pun cause hati tengah panas..
n Rizza say that he want to know me deeply cause muka aku sangat ganas when menyound (weh mana datang this word) mamat tuh.

Then we continue next slide.. dah panjang bebenor dah nih...

Tuesday, December 1, 2009

Kenapa Hati detak detuk ek...

Sejak seminggu yang lepas rasa macam sangat tak best..
kenapa tah..
rasa makin jauh walaupon dah nak dekat..
kenapa rasa camnih ek..
maybe aku kena byk tulis blog tentang kawin aku kot..
supaya aku tak rasa takut or lebih excited..
kerana sekarang aku tak berapa nak excited tetapi buat2 excited..
mungkin kah kerana wedding card aku tak seperti yang dijangka??
atau benda yang berlaku last week before raya?? WHATEVER.....
tetiba jek.... heheh.. tah apa2 jek merapu.. tak best langsung..
apa yang aku imagine lain yang jadi sengal tol..
gerammm...

takper untuk mencantikkan wedding card aku aku akan pergi beli ribbon kot..
tapi rasa cam membazir pulak...

adakah tuh satu pembaziran... NTAHLAH LABU...

TETIBA RASA CAM LAPO.. OWH... PATOTLA SEBAB TAK MINUM PETANG LAGI HARI NIH...

Monday, November 16, 2009

Nampak sedap tapi memang sedap...

semalam after fitting wedding dress aku bersama orang tersayang.. kitaorang telah menghabiskan masa g One Utama yang sangat bingit n serabut semata2 kerana aku yang nak g minum minuman yang manis sambil window shopping.. minuman yang manis yang aku nak minum adalah...

inilah minuman yang sedap tuh.. nama dia Snow White Flatte...

ini setelah tangan gatal pergi amik cake dekat peti kaca kat kedai tuh...


this is the kedai minuman yang sedap tuh...

tapi tetiba satu insiden yang sangat menggelikan telah berlaku... ooo..ooo...

my hubby telah terjumpa kulat di dalam cake yang nampak sedap sangat nih.. giler ar.. menakutkan...

tengok muka mamat nih selepas makan kulat... ish..ish... muka pening2 lalat...heheh...


whatever yang berlaku kitaorang takkan serik g sini walaupon ada kulat coz air dia sangat sedap tetapi cake tidak akan ku sentuh sehingga diriku lupa tentang kulat tuh..

Wednesday, November 4, 2009

CuCi Teater

1st n maybe the last time aku nak g tengok teater nih.. heheh.. CUCI THE MUSICAL... orang cakap best.. tapi tak tau coz never been to teater before.. n memang excited nak g tengok.. tapi menjadi tak berapa excited after have been scolded becoz that ticket very expensive.. whatever..

so as i said, maybe this is the last time... coz after married maybe have been scolded once again if nak g tengok lagi.. coz ticket tuh mahal.. arggghhhh... geram.. apa2 lah.. lupakan...
yang penting tak sabar nak g tengok.. huhuh...

sometimes i'm just thinking if i'm not waste the money for that kind of stuff, where did i waste to?? so if tak menghabiskan duit ke situ, duit tuh dihabiskan ke lain gak kan.. so baik kita buat whatever we want before we can't.. apa2 lah... sebenarnya aku pon dah pening.. huhu... penat tau nak tahan benda yang kita nak buat n nak beli tapi takleh.. eee.....




Wednesday, October 28, 2009

Not all the same.... Thanks God...

Last week my future mummy n daddy datang to set officially date for my wedding.. as the previous my story is....
my stepmother tak layan my future husband.. my step mother buat muka kat my future husband and his family.. n all the bad things bout my stepmother...

now i never imagine that my stepmother n now i'm call my "IBU" is change already and act like real mom.. Alhamdulillah, n thanks god give other mother to me.. although she is not like my mom tapi leteran dia ala2 umi... n perangai yang tak reti nak pura2 pon macm umi.. n perangai yang suka berjalan pon macam umi.. so, a little bit same is quite give happiness to me. thank god..

anyway back to my story, n officially for my wedding is 25th December 2009...
n banyak nyer benda nak kena pikir.. n the big2 things i think dah ok.. but i do not know is it perfect already... n takutnya jadi benda2 yang tak best.. n jadi benda yang tak memuaskan hati guest yang datang.. n just doa n minta pada Allah all those things not happen n my day is run smoothly..

n for now i have to tangguhkan my business n akan continue balik after my wedding day.. Inshallah..




Thursday, October 15, 2009

Bosannya n tak bestnya rasa n terpaksa layan lagu nih,,,,

hari nih rasa macam tak best langsung n tetiba lagu nih keluar... terpaksa layan lagu nih...
isk..isk... sedihnya...



video

Sunday, October 11, 2009

What Next... IN 2009.....

ok today i'm gonna take my flight to Malaysia.. huhu.. akhirnya 2 weeks is over.. tak sangka dah sampai New York.. huhuh.. now dah kena balik Malaysia smula.. n the hardest thing is Kena Keje.. malasnya...
the next mission is.... hehehe.. have to prepare for my wedding yang akan berlangsung not more than 2 months.. giler ar.. huhu..
so many things happen this year.. my engagement, g new york n the biggest thing in my life... my wedding day...
hEHEHEH.. tak sabar nya..
YAM JANGAN GATAL OK.. PLZZZ...

Sunday, September 27, 2009

Selamat Sudah....

alhamdulillah akhirnya sampai gak new york.. huhhu.. abah pesan baca selawat banyak2 n doa banyak2.. n alhamdulillah takder apa2 problem sepanjang perjalanan.. cuma satu baggage still in transit.. sabor jeler.. dahlah bag tuh penuh ngan sauce n kicap.. n takpasal2 United Airlines staff menyusahkan diri untuk menghantar ke rumah ndeyah...hehe
sampai2 airport new york ndeyah tegur dari belakang.. ingatkan mat salleh mana la yang tegur.. heheh.. n ndeyah cakap from airport to her house macm JB ke Klia rupa2nya kitaorang tertipu... hampeh betol.. 1 hour pon tak sampai...
after arrived kat rumah ndeyah rasa cam dalam desperate housewives.. heheh.. rumah2 kat situ semua sejibik... n environment sangat best.. n ada pokok apple.. kepada kak ayu... nanti yam petikkan ranting pokok apple untuk di tanam kat JB k... tuh pon if hidup.... hehehe...
kat bawh ni picture dalam perjalanan ke new york.. gambar new york tak der lagi coz baru 1 hari.. hehhe..
klah... esok inshaallah if ada masa sambung lagi ek...

































Friday, September 11, 2009

CurreNCy... SengAL...

tengok dahlah duit ala2 newspaper.. pastuh aku bagi duit aku banyak tetiba ini jek aku dapat..
ish..ish.. sedey tol... sabar jeler.. kesiankan...



tapi klasik gak ar duit dia.. baru aku perasan nilai duit lain menteri dia pon lain n gambar bangunan pon lain..
kesian btol aku.. darat rupanya...

Thursday, September 3, 2009

Checklist....

inshallah ujung bulan nih aku akan berangkat ke NewYork... huhu....
semalam my auntie telah memberi checklist barang untuk aku bawak ke sana...
n dia tanya aku persediaan aku g sana... aku langsung takder persediaan pon..
heheh.. redah jelahh....

anyway my auntie telah bagi checklist barang untuk aku bawak g sana...

1) Sos Cili Life 3 Botol Besar
2) Kicap Kipas Udang 3 Botol Besar
3) Perencah Seri Aji Nasi Goreng Kampong 60 peket kecik


ndeyah.... APAKAH!!... ini bukan bukan checklist untuk yam nih.. nih checklist untuk ndeyah nak masak.. ish..ish... tulah orang suh dok Malaysia jek taknak... kan dah kena import benda2 alah nih dari kitaorang... anyway Ndeyah just joking.. kitaorang akan memenuhkan bag2 kitaorang dengan rempah2 n segala makanan dari Malaysia k...

hi... macam-macam ada....

Friday, August 28, 2009

LeLong -LeloNg MarkeT

Tomorrow have job to do... n korang pon ada job kene buat iaitu datang ke bazaar aku...
silalah datang ya.... jab aku post poster kat bawah nih....


Nih list the vendor yang ada...

1. Beeteafull nya!
2. Lah Lah Land
3. Chenta Puteh
4. Red Cube
5. I Just Need Cash!
6. Vintage Biri Biri
7. Vavavoom
8. Fortune Vintage
9. Coco Goddess
10. Butterscotch
11. Mystique Dream
12. Modern Flashback
13. The E Beautique
14. So Haute
15. A2F Hanger
16. My Sadhu Sadhu
17. Oh Vintage
19. Marizz Shop
20. Winter Neko
21. Cute Canteen/Ika2u
22. Louie Boutique
23. Monster On Mental
24. COSMO LADIES
25. Thrift Shoppe
26. My Habitat 7
27. The Survival Store
28. Joanne
29. AVENUE JV
30. The Curious
31. Crocs The World
32. Green & Orange
33. Feliz De Moda
34. The Lolliepops
35. Enconie
36. Star Very Berry
37. Buttons & Biscotti
38. Homey Hommies
39. Not So Vintage
40. Beading Addict

Nih detail yek...

Lelong Lelong Marketplace

Date: 29th August 2009

Time: 10AM-6PM

Venue: Asia Cafe SS15


untuk menyokong environment yang tercemar, flea market ini akan mengurangkan penggunaan bag plastik... so bawak la handbag yang besar sikit eh.. heheheh...:p

Friday, August 14, 2009

DoSa Aku Hari SemaLam

yesterday aku telah bukak booth di flea market MonT kIara at 3.45pm.. n aku keje half day tapi tak apply pon. tuh pon tak berapa half day coz kol 11 aku dah keluar coz orang astro datang umah untuk install astro tuh.. n this week bos aku tak da... n keje aku hang coz system bengong.. n keje2 lain semua dah settle.. n even keje takder supposedly i'm not doing that.. buat keje lain time ofis hour.. ish..ish.. dosa..dosa.. next week inshaallah tak buat lagi.. tak baik kan..

n aku rasa disebabkan tak berkat dari booth aku di tempat yang ramai orang tetiba aku terpaksa tukar the place that less people were see... n after this i have to open after ofis hour if aku mampu la kan.. if tak larat tak payah la kan.. tapi buat masa nih aku still semangat n larat lagi nak bisnes.. n tetiba pulak aku minat bisnes.. mana datang tah idea2 nih.. maybe Allah nak bagi jalan untuk aku cepat kawin kot.. inshaallah.. lagipon bisness nih kan bagus.. tapi dia jadi tak bagus apabila mengganggu waktu keje coz keje kita dibayar n supposedly kita berada di opis.. kadang2 tuh tak pe la kan.. heheh.. jangan buat lagi yek lepas nih..:)

oklah anyway this week Mont Kiara buat Handphone Promotion.. so booth aku takder this week.. so start balik next week inshaallah.

anyway all my frenz wish me luck k.. n doakan what i do is success... inshaallah..

Monday, August 10, 2009

AdVert WaYanG

last Saturday I watch movie marathon... 2pm ProposaL, 4.10pm GhoSt in GirLfrienDs Past (betol ker tajuk dia nih, bantai jela..) n last GI Joe... n all 3 movie i watch the same advert will be shown about half n hour.. n rasa cam nak mengamuk coz 5 from 10 advertising kot all is iklan arak... wtf that Iklan Arak sikit punya banyaK... Dah abis ker iklan iklan lain.. tak tau tetiba aku teremo pulak.. apa kes tah.. n aku terfikir sangat lah tak sesuai if Parents yang bawak anak2 dia watch movie tuh, untuk mengisi masa lapang bersama family n tetiba kena tengok iklan arak yang sikit punya banyak tuh sebelum dapat tengok movie yang perlu ditengok.. eee.. geramnya...

Thursday, July 30, 2009

MonT KiaRa FleA MarkeT

ok... this week i've start my 1st gerai at Mont Kiara ....

"For those living in the Sri Hartamas and Mont Kiara areas, there is the Mont Kiara flea market held every Sunday from 10am to 6pm at the Sunrise Complex.

Held outdoors, by the fountain area, the flea market has cleverly included mist fans located at various points to cool down the customers strolling from one stall to another, especially in the intensely unforgiving Malaysian afternoon sun! In addition to being a bigger flea market, the one in Mont Kiara also offers different goods for sale: modern knick knacks. No trace of antique or collectors items for sale here.

What you can find are traditional clothing, hand-made bags of various sizes, homemade cakes and cookies, scented candles, decorative plants, animal print products (T-shirt, umbrellas, place mats and such), fashion accessories (necklace, bracelets, etc.), toys, pet treats and much more."


and addition this flea market also sell my shawls too... n pada member2 yang rajin n takder keje nak buat this Sunday n Sunday2 yang seterusnyer, silalah datang my booth k...


n please pray for me that my business will run smoothly.. Inshaallah....



Tuesday, July 28, 2009

PerLawaNan BadminTon

last saturday, aku telah memasuk kan diri aku dalam pertandingan badminton anjuran Tiaranita. Tiaranita adalah persatuan untuk wanita wanita TM dan juga wife2 pekerja lelaki TM.. n tak pasal2 aku telah masuk pertandingan badminton single wanita bawah 40... n planning nak masuk bergu bersama Amy tetiba dah penuh lak.. terpaksa masuk single..

heheh.... n tak pasal2 gak aku dapat masuk semi final sebab minah yang lawan ngan aku tak datang.. n di sebabkan aku dah masuk semi final terpaksa la aku lawan ngan seorang yang bernama Marina n sangat terror.. pemain TM kot... sah2 la terror.. n dia turun training tiap2 minggu sah2lah bontot tak berat macam aku nih kan.. nak lari kejar bola pon dah tak larat.. n akhirnya aku terpaksa menerima kenyataan bahawa aku dah berat untuk lari.. hehhe taknak ngaku bahawa aku memang tak terror.. huuhuh.. n disebabkan kalah dengan perempuan ini so aku lawan lagi sekali dengan seorang perempuan lain untuk tentukan tempat ke 3 & 4.. n aku dapat tempat ke 3.. heheh.. means aku takder la tak terror sangat kan..


n tau tak tempat ke 3 dapat apa.. dah lah main tak berapa nak berpeluh tetiba dapat duit free RM70.. huuhu.. tahun depan masuk lagi ar camnih.. heheh.. seronok kan..


Thursday, July 23, 2009

PhotograpHy SessiOn...

Yesterday aku telah menjalankan sesi photography bersama opismate aku... AMY... heehe. Amy bercita2 menjadi photographer yang berjaya walaupon now she is finance exec.. jauh menyimpang.. hahah.... anyway sebenarnya plan nak tengok wayang coz nak balik awal bos2 takder tetiba menyimpang ke beli tudung untuk dijual.. n tiba2 amy ajak amik gambar tudung2 tuh menggunakan DSLR n Flash yang baru dibelinya.. heheh.. n tetiba gak aku menjadi model seperti dalam website shopping aku NIH..

N rupa2nyer penat gak jadi model nih ek.. baru aku tau.. nak senyum dah satu hal.. n nak cari posE pon satu hal.. dekat kol 12 lebih gak tido.. siap edit sikit2 dalam light room.. n of course la bukan aku yang buat cause aku tak minat sangat benda2 alah nih.. heheh.. amy la pakarnyer.. huhhu...

one more the truly is aku nak post blog nih adalah untuk mempromote kepada member2 ku or yang belum menjadi member2 aku yang berada di Johor Bahru untuk melawati or pergi ke gerai yang aku baru nak bukak every Sunday dekat TESCO Tebrau Tingkat 1 k.. n before nak pergi u all boleh la tengok harga all the shawls kat my online shop http://marizzshop.blogspot.com/.

ANYWAY HOPE THAT MY BUSINESS WILL RUN SMOOTHLY... INSHAALLAH...

Monday, July 13, 2009

NeW YorK i'm CominG

Last week me n my sister got some news that were shocked us.. we were going to New York in the end of September.. very...very......giler.. ya i'm know that i can't afford to spent so much money to go there.. mayb in my age 30 pun belum tentu sanggup untuk menghabiskan duit to go to NewYorK.. n this time my auntie sangat baik hati untuk belanja aku n my sister g sana.. owhhh.. luv u ndeyah.. heheh.. at the first, i'm just joking for ask her to belanja g sana.. n on the spot she just say yes becoz she want to move back to Malaysia n mintak tolong angkat barang n amik barang2 dia handbag ke shoes or whatever to sell in my online shop.. n just to angkat barang she want to afford the flight ticket pergi balik... giler ar.. n dengan muka tak malunya aku pon request someone to follow me.. giler ker apa aku sorang2 nak g sana.. n she said that she ask my uncle to belanja lagi sorang.. so suddenly my uncle straight away buy the flight ticket for my sister online.. fuhh.. giler rezeki... alhamdulillah... tetiba dapat pergi US tak pasal2.. H1N1?? inshaallah aku g sana pakai topeng eh.. heheh..

n on Friday, aku telah pergi jalan Sultan Ismail to pick up my flight ticket kat United Airlines.. n berkali2 aku tengok ticket tuh.. giler tak percaya.. n that night my auntie call me and said that on the way back she just buy me the ticket from Beijing to Malaysia lewat sehari cause suruh aku n adik aku jalan2 kat Beijing.. giler ar.. aku akan travel ngan adik aku berdua sahaja... ok diulang BERDUA SAHAJA.. n aku sangat jakun(means JAKUN..hahah..) cause never travel outside from Malaysia.. huhuh... n we have to plan very well cause we have to travel alone.. huhhuu..

n from now on i have to save my money from shopping.. from whatever la... n kena simpan untuk g sana..

N UNTIL NOW I STILL CAN'T BELIEVE I WILL GO TO US.. n just remind takleh suka2 sangat cause tak baik.. just be prepare n doa all the journey were safe.. inshaallah...

Thursday, July 9, 2009

Hari SakiT

akhirnya setelah almost 1 week aku sakit n dekat 3 hari i have no voice.. n 1st time dalam hidup aku, aku langsung takder suara.. ish..ish.. sampai orang call aku takleh angkat n boleh send message jek.. teruk giler kan..

n now aku dah ada suara.. suara pon serak2 basah.. rock giler... hhuh... n semalam aku dah start keje.. n semalam pon tak berapa nak ada suara tapi disebabkan duk kat opis nih suma orang tak reti nak diam n aku pon sama tak sedar diri takder suara tapi nak bising gak.. so akhirnya suara aku boleh dikeluarkan jua.. huhuh..

alhamdulillah semuanya kembali ok.. n this week adalah week last aku keje part time sabtu ahad.. giler takder keje.. ada g buat part time sabtu ahad.. bak kata rizza bangla pon ada hari cuti.. tak patut sungguh.. takpe try to gain an experiences as a promoter.. n penat giler siut diri 8 jam tanpa menular..haha.. dulu masa keje banquet ada gak menular sikit2 nih langsung.. 8 jam adalah duit yang halal.. n dapat la gak rm100 sehari.. huhu.. keje 3 minggu dapat la rm600.. taubat dah aku taknak keje hari sabtu ahad....

n aku plan nak bukak gerai kat d curve la sabtu ahad... adakah tuh dikira bekerja???

hohoho...

Wednesday, July 1, 2009

SanGat KeLam Kabut..

uish semalam aku ada aktiviti bersama officemate rizza untuk bermain badminton bersama..
n aku bertolak dari ofis pukul 6 but tak terus ke tren tapi g solat dulu kat atas. pastu lepas solat aku dengan pantasnya berjalan ke tren yang lebih kurang 10 minit berjalan.. n setelah masuk tren baru aku sedar bahawa aku tertinggal tiket dekat tempat nak masuk tuh.. n aku rasa ada orang panggil tapi aku buat bodoh cause dah lambat.. so pengajaran nya if orang panggil sila pandang walau sesaat k..

ok then aku sampai tren kelana jaya pada pukul 6.40 n dengan pantasnya aku berlari n pergi kat guard yang jaga tiket n cakap bahawa tiket aku telah tertinggal then terpaksa bayar lagi 1.40.. nasib baik murah jek.. if hilang tiket parking keta tak ker kena bayar rm50.. ish..ish.. so settle part tuh. after settle pasal tiket aku berlari lagi kerana bas OU untuk pemegang One Card akan bertolak pada pukul 6.45... so aku berlari dengan lajunya. tiba dekat bas dengan confidentnya aku keluarkan purse untuk bagi One Card pada pakcik bas.. tetiba aku cari One Card aku takder.. ooo..ooo.. baru aku teringat bahawa One Card aku, aku bagi kat Kak Zack untuk dapat point masa main futsal last week n aku lupa mintak balik.. cheh.. so dengan buat muka kesian aku cakap takpelah pakcik saya lupa letak One Card kat mana.. heheh.. tapi disebabkan aku pandai buat muka kesian pakcik tuh bagi naik gak.. Mekacih pakcik..

huh.. so sampai kat OU n rizza amik aku kat sana.. n kitaorang g masjid semayang maghrib. after that, kitaorang terus pergi court, aku tanya rizza.. awak racket mana?? bag racket awak letak kat mana.. n dengan muka sedey rizza cakap awak saya lupa bag tuh kat opis. tadi letak kat opis n lupa nak amik.. ya ampun baju aku suma dalam tuh.. sabar jeler.. aku sungguh panasss....

so terpaksalah aku dengan kepanasan duduk di tepi court n tgk orang main.. at last aku tak tahan.. aku cabut kasut keje aku n aku pinjam racket member rizza n aku join main sekali.. so aku telah main badminton dengan baju kerja aku.. chess... tak betol.. heheh... sabar jeler..



Advertising... aku telah mengupdate blog shopping aku.. kindly come visit n shop at my website... http://gilershoppings.blogspot.com/

Monday, June 29, 2009

MoDeL BerTudunG



Disebabkan aku dah settle keje aku, aku pon tambah lagi satu keje iaitu masuk contest "Model BerTudung" yang dianjurkan oleh seorang perempuan yang baik hati.. (nih dah bodek please bagi I menang k..heheh).. ini adalah link kepada cik baik hati kita... ummie_mirahaziq..

disebabkan this contest have to upload gambar so aku upload gambar aku yang nih k.. walaupun aku tengah makan dengan lahapnya tetapi tudung aku tetap molek kan.. heheh... so wahai cik baik hati ini jelah gambar yang I pakai tudung dengan kemas yang lain semua I sangat selekeh.. so sila terima gambar ini seadanya yek.. mekasih...

hanya tu jek yang I mampu tulis.. n lagi sekali sila bagi I menang (desperate giler..ish..ish...)... Sekian, terima kasih..... peace...;p

Friday, June 26, 2009

SiLa LawaTi BloG Ini - PersOnaL AdverTising

Disebabkan aku takder duit untuk nak buat advertising pasal blog shopping aku, so dengan sukacitanya aku advert kan dekat sini...

Aku telah ada mission baru iaitu Bisnes kecil kecilan..
huhu.. disebabkan aku telah melihat banyak blog yang buat bisness online, so aku telah mengikut jejak2 diaorang untuk bisnes kecil2an melalui blog..

Semua Perempuan Diwajibkan ke BLog ShopPing Aku... tapi permulaan aku hanya baru post satu jek iaitu kasut.. inshaallah aku akan post ShaWLs n Novel.. so selalu2 la yek menjenguk ke BloG aku.. heheh...


THANK YOU...

Wednesday, June 24, 2009

tRANsFORmERS

AKU DAH TENGOK TRANSFORMERS DAN TELAH TIDO PUKUL 4 PAGI KERANA TRANSFORMERS ABIS PUKUL 3 PAGI. AKU SANGAT MENGANTOK DAN RASA SANGAT MALAS BEKERJA PAGI NIH. TETAPI MEMIKIRKAN AKU PEKERJA YANG BERHEMAH LALU AKU PUN DATANG KE OPIS.. AKU SANGAT SANGAT N SANGAT PUAS HATI KERANA CITER ITU SANGAT BEST DAN AKAN KU TENGOK BUAT KALI KEDUA NEXT WEEK.. KAYA LA MICHAEL BAY CAM NIH.. HUHUHUH..

Monday, June 22, 2009

MeRehaTkan MinDa...

:My Wedding Plan::---

1. how old are you?
26

2. are you single?
huhuh.. agak2..

3. at what age do you think you'll get married?
hehe.. mayb 26 tapi hari tuh buat tag dia cakap 27. ntahlah labu..


4. do you think you'll marrying the person you are with now?
Inshaallah.. tiap2 hari doa camtuh...

5. if not, who do you want to marry?
hehe... edward cullen dalam citer Twilight.. takpon Orlando Bloom..

6.who will be your bridesmaid & bestman?
ntahnyer.. tak plan lagi ler .

7. do you want a garden/beach or traditional wedding?
Plan cam nak beach tapi kat JB ada beach ker??? terpaksa la buat ala2 english sikit kot....

8. where do you plan to go on honeymoon?
1. Bali untuk ketenangan

2. Bandung untuk bershopping..;p

9. how many guests do you think you'll invite?
dalam list ada 450 orang.. tapi disebabkan dah pindah JB lagi la ramai.. huhu.. mayb 6 or 7 ratus orang kot.. Jujurnya jawapan aku.. ish..ish..

10. will that include your exes?
boleh gak.. ex aku dok belakang umah jek sekarang nih.. huhu..

11. how many layers of cake do you want?
heheh.. 3.. if mampu la kan..

12. when do you want to get married, morning or evening?
plan evening cause tak panas.. tapi nanti guest yang tak biasa sesat.. so tak tau lagi.. nanti tanya abah aku punya pendapat eh..

13. name the song/tune you'd like to play at your wedding.
heheh.. lagu english ke indon yang romantic kot. apsal lagu melayu takder dalam list?? tanya bakal suami yek dia yang nak camtuh...


14. do you prefer fine dining or just normal spoon&fork?knife?
buffet kot....

15. champagne or red wine?
Ello... haram bolehhhhhh...

16. honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
ntahlah.. rasa cam nak g secepat mungkin.. tapi kena terima bahawa bakal suami adalah seorang yang giler keje..:(

17. money or household items?
Household items. nanti aku buat blog senaraikan hadiah apa aku nak eh.. heheh..:p

18. how many kids would you like to have?
weh kawin tak lagi dah tanya anak.. rileks ar dulu.. ish..ish..

19. will you record your honeymoon in DVD/CD?
heheh.. tidak sama sekali.. private & confidential..huhu.. nak letak dalam DVD nak buat apa ek??..

20. whose wedding plan would you like to know next.
This 2 persons i know will be getting married soon
1. kasya
2. amy zurina
3. zulie..
tambah lagi sorang eh.. hehe.. blog aku suka ati aku la kan.. huhu..


"Copied this from
omey83, u, i dah completekan.. tapi kan tak banyak yang tak settle lagi for my wedding nanti.. still banyak benda pending.. huhhuh.."

Thursday, June 18, 2009

KenApa Ek...

Pagi nih aku rasa tak best langsung.. n tak tau kenapa.. maybe after baca apa yang adik perempuan bongsu punya mesej melalui facebook.. n maybe juga after baca blog YAH.. tak tau kenapa still ada orang2 yang macam tuh.. kadang2 apa yang kita usahakan ada jek perkara2 yang akan orang cakap.. n semua orang nak cuba to be perfect n kadang2 apa yang kita buat tak semestinya berjaya then kita usaha lagi n kuatkan semangat n usaha lagi.. sampai apa yang kita buat success.. n for YAH abaikan jelah apa2 jugak orang cakap just follow what u think d best.. n try to be tabah n hadapi apa jugak orang cakap kat ko k.. ko dah banyak sangat nangis pasal orang n tak perlu pon ko nangis pasal orang yang taknak menyokong ko.... anyway good luck in whatever u do..

n pasal adik aku.. to be honestly aku tak tau kat mana adik aku sekarang.. n aku dah tak tahan nak simpan sebenarnya.. n aku rasa kadang2 aku tak tau apa yang budak2 sekarang pikir n mahu.. result SPM power tapi in d end tak tau jadi apa.. kenapa boleh berfikiran sempit n tak fikir masa depan.. susah ke untuk dengar nasihat yang baik dari family sendiri.. n senang hati ker buat perngai macam tuh.. ntahlah if aku ader kuasa cam citer heroes or kelebihan macam arwah abang aku boleh baca apa yang orang fikir kan bagus.. tapi aku tak mampu n aku takder kelebihan so aku tak tau nak expect apa bile dia buat camtuh.. n aku tak paham kenapa benda2 jahat senang sangat mempengaruhi.. aku tau aku pon jahat n tak tau dah tahap mana dosa2 yang pernah aku buat tapi please jangan sesekali derhaka kat abah cause that is our dad.. n ingat what u give u get back n aku sangat percaya akan karma n aku taknak anak aku derhaka n tinggi suara kat aku.. so sis, do u want ur daughter or ur son do d same thing what u do to abah. n i know that u kecik hati ngan abah tapi tak boleh ker cakap dengan rasa hormat. is it that u are to perfect n tak pernah buat salah dalam hidup?? n please la try to think seperti orang yang berpelajaran n orang yang pandai bukan fikir macam orang bodoh sombong n allah bagi kita akal untuk berfikir n jangan ingat kita semua betol dalam semua perkara..

n citer pasal yus pulak. kadang2 kesian kat dia.. last monday fatie call n cakap result Yus (adik lelaki bongsu aku).. sangat teruk.. dahlah nak PMR.. n aku tau YUS sangat suka berfikir.. n semua benda dia pikir including adik beradik dari kakak2 dia abang2 dia n abah suma.. n aku tak salah kan dia cause result dia teruk tapi aku tak tau nak cakap apa kat dia supaya jangan fikir perkara2 yang memberatkan otak dia.. dia punya fikir sampai one day tuh dia cakap.. apa la nak jadi ngan adik beradik kita nih.. tunggang langgang.. biler pikir memang sedih.. after umi takder memang boleh dikatakan tunggang langgang sikit.. bukan sikit tapi banyak.. pastuh adik2 buat perangai pelik2.. n aku masih tak leh nak pikir kenapa benda nih semua jadi.. kenapa masing2 tak boleh berfikir dengan baik. including diri aku sendiri.. emm..

KADANG2 TAK SEMUA INDAH SEPERTI YANG KITA FIKIR KAT DUNIA NIH.. N KADANG2 GAK RASA NAK PERGI KE DUNIA LAIN TAPI IMAN TAK CUKUP N KADANG2 TAK TAU NAK MENUJU KE ARAH YANG BETOL.. CUMA DOA,USAHA N TAKDIR YANG MENENTUKAN SEGALANYA...


Wednesday, June 17, 2009

Shopping..shopping....

last week aku telah terjumpa website NIH.. then tetiba aku minat satu kasut yang sangat comel.. n tetiba tangan aku sangat gatal pergi isi form order n tetiba aku rasa duit aku pun terbang lagi... huhuh..

n yesterday kasut yang aku order tuh telah sampai dengan jayanya.. eee.. suka.. suka.. sangat comel... heheh... n aku sangat teruja sehingga mengambil gambar kasut yang comel nih... tengokla...tengokla....;p



tapi kan fiance aku cakap macam kasut pompuan gedik.. hampess... comel2 camnih dia kata macam pompuan gedik.. ish..ish... sungguh tak patut...

Monday, June 15, 2009

Senang oR Kaya...

if ikut kata hati memang kadang2 terpikir nak kaya.. n boleh beli apa saja yang kita nak.. boleh dapat apa saja dengan duit yang ada.. tak perlu berhutang.. boleh beli rumah or keta dengan cash..(bank bagi ker.. rugi ar dia kan tak dapat interest..emm..).. tapi bile pikir punya pikir... aku rasa aku tak boleh jadi kaya cause masa miskin nih pon aku selalu lupa dia apatah lagi biler kaya n tiap2 hari g shopping... tiap2 minggu pegi travel n g overseas.. n ade masa ker untuk aku baca quran.. n ada masa ker buat solat sunat.. boleh full kan ke solat 5 waktu aku waktu tuh..

n aku rasa nak senang n sentiasa ada duit biler memerlukan.. n tak perlulah nak kaya.. n aku rasa aku taknak beli harta banyak2 if aku ader duit pon... if boleh aku nak satu umah n satu keta pon dah cukup.. tapi nak umah yang best n keta yang best la of course.. hehe... sebab?? setelah aku mengalami kehidupan aku selama 25 tahun 7 bulan nih macam2 benda bermain kat otak aku.. contohnya semasa umi aku meninggal.. until now harta umi aku tak settle lagi.. n selagi harta umi tak settle n tak dibahagi2 selagi tuh umi tak lepas lagi.. padahal harta umi takder la banyak just rumah kat jb, 2 or 3 tanah kat terengganu tapi disebabkan itu adalah harta yang sukar dibahagikan or in accounting term is known as fixed asset, it still pending sampai sekarang.. n aku terpikir if satu hari nanti atok aku dah takder, ceritanya akan jadi lebih panjang kerana harta tuh akan jatuh ke nenek tiri aku n pakcik2 n makcik2 aku.. is it that very complicated?? n function Amanah Raya?? it very slow... n macam2 procedure.. n dah dekat 5 tahun umi meninggal tapi still benda2 tuh tak settle.. kesian kat umi aku kan... tapi inshaallah aku doakan umi aman kat sana.. n kitaorang adik beradik try usaha mempercepatkan pembahagian bukan kerana tamakkan harta tapi itu adalah tanggungjwb n tapi if process Amanah Raya adalah slow tak leh nak cakap apa la kan....

n disebabkan aku tak tau biler aku akan meninggalkan bumi n masuk ke alam lain, seperti juga umi aku yang tak tau biler dia akan tinggalkan bumi nih.. n tak sempat untuk tulis wasiat or whatsoever.. aku rasa aku tak nak pegang harta yang aku rasa sangat complicated untuk dibahagi2kan ke anak2 aku.. or another solution muda2 nih aku buat wasiat.. n tuh pon akan menjadikan persoalan if aku ada satu or dua rumah n anak aku ada 3 orang n how that aku akan bahagikan... so that very difficult n hard to think.. so better i'm just have money to easy to contribute kan..

n kesimpulannya it is very easy to jadi senang dari kaya raya yang menyusahkan kita masa kita dah takde nanti.

n aku rasa aku sangat berfikiran kampung or berfikiran kuno sikit.. tapi that is what i feel.. huhuh.. tulah memang ikut apa yang YAH cakap kita boleh jadi kaya dengan membeli property seperti rumah n disewakan.. tapi disebabkan aku rasa aku taknak jadi begitu kaya n taknak simpan fixed assets aku taknak beli property.. tapi mayb satu hari nanti aku akan berubah pulak wallahualam la kan.. manusia bila2 boleh berubah.. huhhu...

Apsal tetiba aku nak pikir benda2 nih.. nampak sangat takda keje kan.. ish..ish.. mentang2 bos g meeting.. sabar jele...

oklah.. end here..

Wednesday, June 10, 2009

wEDdiNg bAkAL aDIK IPaR...

last week on friday, adik RiZZa(my fiance...che..che...) hehe n untuk memudahkan penaipan dan penyebutan adalah bakal adik ipar aku Lily.. huhuu.... nikah.... n on saturday, persandingan dia..

n supposedly, majlis perkahwinan berjalan dengan meriah n gembira oleh kedua2 belah pihak.. tapi sedih apabila sebelah Lily jek yang sambut menantu dengan gembira.. n i'm not expected zaman sekarang ada lagi orang yang giler harta n pangkat.. husband Lily ader degree n Lily just spm jek.. n so what?? Lily kan perempuan apa masalah nyer bukannya dia yang nak kena tanggung family.. masa persandingan banyak krisis yang berlaku.. tapi alhamdulillah majlis still berjalan dengan lancar. inshaallah benda yang baik Allah akan merahmati..

ntahlah apa ntah yang diorang fikir.. HARTA?? KEDUDUKAN?? n even banyak harta pon bukannya boleh bawak ke mati pun harta2 tuh.. ntahlah boleh tak aku nak cakap bahawa family husband Lily tuh sangat kampung n sangat kuno.. orang yang giler2 harta nih bukan nak cakap tapi kebanyakannya orang melayu kita.. sampai tanah sekangkang kera pun nak berebut.. tengok pada maknyer n family nya semua nya bertutup aurat tapi kenapa still membeza2 kan antara manusia n sesama muslim pulak tuh.. tak tau lah.. apa nak jadi ngan dunia sekarang.. huhu...

anyway.. sabar la Lily.. inshaallah I wish that u happy with ur married life.. harap dapat hadapi apa pun cabaran dalam perkahwinan.. INSHAALLah..


nih gambar pengantin yang teruja after akad nikah n tak sabar2 nak sign to show off that she's someone wife.... huhuh...


this is gambar bakal pengantin... heheh.. inshaallah...


still tak bersiap lagi even dah dekat kol 2.. huhu.. nasib baik belah laki sampai dekat kol 3.. heheh.. biasa la janji melayu..

nih hantaran yang telah digubah oleh bakal kakak ipar ku (kakna) untuk dibagi ke belah lelaki.. boleh tahan gak creativenya.. handmade tuh..memang la suma hantaran handmade.. aper kess..


nih gambar favorite aku.. cantik nyer aku amik gambar cake nih kan... kan.. siap lighting cun betol.. suka..suka..

inilah the end of all pictures.. penat giler macam dia pulak yang kawin.. heheh.. so cuteee...

Wednesday, June 3, 2009

Ingredients E-476 Adalah Halal...


this morning i got email that bagi explanation about E476 dari Sijil Halal..

Salam sejahtera dari Halal Industry Development Corporation (HDC) dan terima kasih diucapkan terhadap emel yang telah diberikan oleh pihak cik.

Merujuk kepada pertanyaan Cik, ingin dimaklumkan bahawa Network Foods Industries Sdn Bhd adalah pemegang sijil halal dari HDC.

Di bawah adalah komen daripada bahagian Audit dan Pensijilan HDC mengenai isu produk ini:

1.Snek jenama Crispy keluaran Network Foods Industries S/B dikilangkan di Shah Alam.

2. E 476 yang digunakan di dalam produk ini juga di kenali sebagai PGPR atau Polyglycerol polyricinolete , sejenis bahan pengemulsi yang berasaskan tumbuhan (Castor seeds/soya bean). Ingredien E 476 (PGPR) ini telah mempunyai sijil halal.

3.Produk ini, (Crispy) telah telah mendapat sijil halal dan sijilnya masih sah lagi (1/10/2008 - 30/9/2010).

4.Sebagai pengguna, tiada masaalah untuk memakan snek ini yang dikilangkan di Malaysia/buatan Malaysia kerana ingredien yang digunakan telah jelas dikenalpasti dan jika ada ramuan yang kritikal ianya telah ada sijil halalnya.

5. Setakat ini tiada lagi bukti yang PGPR ini dihasilkan dari sumber haiwan secara komersial.

Kami berharap pihak kami telah dapat membantu pihak cik.

sila layari website ini untuk lebih lanjut.. huhuh.. http://www.knowledge.hdcglobal.com/hdc/search.php?id_topic=1 bagi mendapatkan senarai produk atau premis yang telah mendapat sijil halal HDC.

so after this, takder la was2 untuk makan


n last but not least chocolate ini juge.. heheh...



Monday, June 1, 2009

SmArt OrangE TraininG..


last week, aku terpaksa rela ke training "SmArt OranGe". iaitu training untuk orang2 or staff2 yang sangat smart... heheh... training yang aku pergi this time actually adalah untuk mengimprove relationship between customer n us.. n biasa la byk issue yang telah kitaorang discuss... contohnyer adalah customer care TM adalah sangat kureng berbanding dengan yang lain. n marketing TM juga adalah a little bit slow compared to Celcom, Digi or Maxis.. the reason adalah mentality n marketing planning n byk lagi yang perlu di improve untuk compete ngan competitor2 lain.. Even HSBB is around d corner, still worry if that is only the big project n the good project but TM tak dapat handle dengan baik.. aku harap that the whole TM akan try change the work environment n try to fulfill the customer need not our need.. emmm..

Serius betol ek... oklah selama 3 days training tuh inilah yang aku dapat....







makan banyak2 n sedap2.. hehe.. takdelah.. aku dapat sedikit ilmu yang boleh aku gunakan untuk jadi pekerja lebih baik.. n menjalankan kehidupan juga dengan lebih baik... inshallah...