Monday, October 28, 2013

Early 30th

Yesterday I'm 30 years old sudahhh..
today just want to share what i'm achieve.. hehehhe.. 
takde keje ler tuh kan...

MARRIED - done with the handsome man... rupa paras itu penting hoccay.. hari2 nak tengokkan..

CHILD - alhamdulillah Qaseh Aisyah yang comel, montel, tembam, and segala2nya la.. tulah penting untuk cari husband yang hensem supaya anak comel.. hahahaha..
Tipu sapa cakap rupa doesn't matter. Its matter to all.. but how rupa is rupa terpulang pada mata masing2... hehehehe.. (ada yang pecah rumah pon dikatakan hensem.. dah mata dia kata hensem.. so what??? kan..)

HOUSE - done.. even that is my husband house. Suami punya harta adalah isterinya punya jugak.. Isteri punya harta is isteri punya je kan.. hehehe.. just joking... marriage is all about sharing, understanding and loving2... hehehe...

INCREDIBLE JOB - alhamdulillah this year I've being promoted. tak pernah terpikir pon.. But tulah yang dikatakan rezki anak.. Being a Manager not an easy task. but currently I'm doing well. even kadang2 kelam kabut.. semua benda nak cepat.. nak kena layan AGM, GM dato' sana dato' sini.. everyday prepare slides, reports, ad hoc meeting.. pening but I'm enjoyed.

OVERSEA HOLIDAY - The mission since 2009 n never failed. Oversea Holiday at least once a year is a therapy for me and that will be my mission through out the year.. 

HAFAZ at least 1 Surah Panjang - It always failed.. huhuhu.. keduniaan betol. It is the mission from 2010 until now still not achieved. Hopefully that I can Hafaz at least 1 surah panjang before I'm going to 31st.. Please tolong la rajin....:(


thanks Ira n Yus buat surprise sharp 12am.. heheheh.. so appreciate it..;)

DOA SEMPENA BIRTHDAY SENDIRI.. HEHEH. 
YA ALLAH PANJANG KAN LAH UMUR KU SUPAYA DAPAT MELAKUKAN IBADAH LEBIH LAGI, DAPAT MEMINTA AMPON ATAS DOSA2KU YANG LALU, DAN MURAH KAN REZKI SUAMIKU SUPAYA DAPAT OFFER BEKERJA DEKAT DENGAN AKU N AISYAH, DAPAT BERSAMA2 BERIBADAH, DAPAT BERSAMA2 MENJALANKAN KEHIDUPAN DI DUNIA DAN AKHIRAT. YA ALLAH KAU LINDUNGILAH AKU, KELUARGAKU, UMI ABAHKU, MUMMY DADDYKU, ADIK BERADIKKU, RAKAN2KU DAN MUSLIMIN SERTA MUSLIMAT DARI AZAB KUBUR DAN NERAKA JAHANAM.. AMINNNNN....

Thursday, October 10, 2013

Meet Sang Suami di Jakarta

 1st time travel only both of us (aisyah n me) make me dup dap dup dap.. hehehe.. risau giler cause takut aisyah meragam. But Alhamdulillah Aisyah like she know that i'm only with her so she's so behave. only that before departure and after arrive jek dia buat hal sikit. but in flight itself, she's sleeping all the way.. hehe...
n thanks to Malaysian people... so kind nampak aku sorang ramai jek nak tolong pegangkan aisyah n me try to manage the stroller yg gabak tuh.. haissss sayang kenapa la beli stroller yang gabak ni....

anyway sampai2 collect my luggage n kluar mencari2 sang ayah... ttiba dia ada kat belakang... sengal sungguh.. n paling sengal antara yang tersengal is... sampai2 ingat terus balik rumah letak barang n rest kejab ttiba "awak saya tertinggal kunci dalam rumah.. n member saya keluar..." tak pasal2 la termeround dulu ngan bag2 sekali... sabo jeler...
ttiba dah berjalan kat SOGO n Carrefour.. hehhe.. macam kat Malaysia pulak...;p
the next day... jenjalan kat "Tanah Abang" survey dulu apa nak beli..;p
 
happy giler tengok baju2 yang sangat gorgeous n murah nak mamposssssss... opppssss terkasar bahasa... aku tergila jab... pakallllnya limited of money..huhuhhu..
N kat Jakarta ramai sangat yang meminta sedekah.. anyway kebanyakan adalah budak2.. sometime malam2 pon diaorang still ada.. kesiannya diaorang.. n pergi sana let me notice that we are so lucky that we cukup makan cukup pakai n cukup segala2...
n lupa pulak. sampai2 sana Aisyah tak pasal2 dapat kasut baru.. Cute yang amat...
crocs yang sangat comel... the price is so comel too... 470,000 rupiah.. gilos betol ayah dia beli kasut cenonet tuh mahal yang amat...
n ibu dia dapat kasut "kapal" yang selesa.. hehehe...
N malam tuh g makan Nasi Goreng Kambing but tak sempat nak amik gambar la pulak.. sebab lapo sangat sampai lupa amik gambo..hehehe..
Esoknya g makan kat mana ntah.... member my B bawak.. after dinner jalan2 kat Bandar Kota Lama, Jakarta.. heheh..
Esok malamnya makan dekat ngan umah my B jek... Yesss my paberet.... LELE PENYET... nyummmm nyummm...
this time tak jalan mana sangat.. tunggu la nanti before habis project nak serbu Jakarta lagi sekali... anyway penat la jalan kat sana cause Traffic Jam dia teruk yang amat.. waste the time in the car jek... tension.. ingat KL teruk rupanya ni double triple teruk.. n paling teruk after 12 midnite pon jam lagi..haisssss....

Thursday, October 3, 2013

Luahan Hati Ayah Aisyah

Hehehhee.. Saje jek gatal... anyway 1st want to post my holiday to Jakarta but thinking of him rasa nak post luahan perasaan dia..hahahaa.. Sorry sayang today you gonna be main topic...;p

after post beberapa title, i'm assume nobody read my blog.. hahhha.. sebabnya aku tak reti nak menulis tapi sebab orang ada blog aku pon nak ada blog jadinya dalam blog aku, aku banyak merapu... But luckily (lucky ker) hehehe.. ada orang yang baca ropa2nya... anyway the nite after my post about Birthday Aisyah, my B pon call... Camna ek ayat dia.. lupa la pulak.... macam ni kot.. lebih kurang la kalau salah amponnnn eh...;p

Suamiku : Sampai hati awak post camtu
Aku : Apsal pulak??? apa yang saya cakap
Suamiku : yelah awak tau tak saya keje.. n awak post macam saya tak buat apa2.. n saya hanya pelakon tambahan jek dalam blog awak kan..."
Aku : Sejak bila mamat ni emo (dalam hati jek hoccay).. tak la sayang kenapa?? saya letak apa gambar awak kat bawah2... heheheh..
Suamiku : yelah letak kat bawah2 jela.. macam saya ni tak buat apa2 untuk Aisyah n awak....
Aku : yelah2 nanti saya buat post pasal awak eh.. hehehe..

Sian dia.. actually kesian kat dia sebenarnya... kene keje cari duit.. dok jauh.. sangap...(Opps) hheheh...
n jauh dari anak dia... can't imagine if i'm at his shoe.. huhuh... Orang kat luar maybe akan kesian aku but as he said sapa yang nak kesian kat dia if not me kan.. huhuuh.. betol2..

Anyway just doakan yang terbaik untuk dia.. n doa supaya dia dapat keje dekat ngan aku n Aisyah... sedey jek kawin tapi dok jauh2 kan.. but maybe Allah have a plan for us. Just find the best for us n banyak2 doa..:)
N this is the present to Aisyah... Dia mintak tolong member dia pass... how sweeeetttt.....;)
ELMO yang sangat Annoying.. gelak2 kan orang.. huhuhu... dah sama dah color ELMO ngan carpet rumah...hahaha...
Ibu dia jek belom bagi present lagi.. nanti la eh...

Tuesday, September 24, 2013

Aisyah in her 1st year - Happy birthday Sayang

 Today is my lovely, precious daughter birthday. Alhamdulillah Allah give me the most beauty moment that every couple do. Anyway birthday without father a side is sooooo sad.. ehhehe.. anyway luckily dia tak paham lagi... huhuh..

The 1st day Allah give her breath until her 1st year.

Fresh from oven... nyum..nyum...
after1 month... dikelantan orang panggil after buat "pelepas".. i don't know what does it means....
after 2 months.. dah pandai tido main2...;p
3 months.... starting duduk ngan pengasuh.. n dah pandai termenung.. what r u thinking sayang?? hehhe..
4 months.. sudah pandai tido meniarap... heheh... sampai ternganga molot...
5 months.. like to smile.. pantang ada yang gurau ngan dia.. asyik senyum memanjang....;)
6 months... dah start mengumpul lemak2.. hehehe.... and muka sangat bulat n mintak untuk digigit....
7 months already.... learn how to live at other country.. hehehe. cheewahhh... time pergi Sydney.. alhamdulillah tak meragam dalam flight....:)
8 months dah giler camera.. pantang nampak camera... she will look n smile...;) murah senyuman sungguh..
9 months... pandai duduk n bergaya... hehehe....;p
10 months.. sudah pandai menakal.. panjat sana panjat sini... n her ibu makin kurus nak handle dia.. hehehe...
11 months.. sudah pandai demand... n yang penting rambut dah tumbuh sikit.. hahahha..
1 year... sudah pandai loya buruk... n the thing we say "NO" that thing la yang dia nak buat.. ish..ish... n sudah sangat jeles hocayyyy.... n the most important sudah pandai bermanja2...;)

ANYWAY SAYANG HAPPY BIRTHDAY TO YOU. INGAT THAT BOTH OF YOUR AYAH N IBU LOVE U SO MUCH. EVEN AYAH NOT AROUND BUT HE LOVE U SANGAT2.. BE A GOOD GIRL, GOOD MUSLIMAH, GOOD DAUGHTER AND ALL THE GOOD GOOD THING...;)

Monday, September 9, 2013

3 fullest days with him

On Wednesday evening my B going back from Jakarta. Only for 4 days. Repeat again 4 days after 3 weeks not meeting him. Mangkok ayun betol la Company dia... (Oppsss terkasar... takleh that the place my B cari rezki... terpaksa redha...huhuh..) Damn... (once again tolong carikan keje lain untuk dia boleh takkkk..huhuhu...)

Yela so 4 days tuh penuh di isi ngan aktiviti2.. penuh ke??? no but separuh penuh la.. shut up Yam... focus2... ok2... So the day he arrive, ingat nak amik awal sekali jalan kat KL yang kekurangan roti ni (Jam yang teramat) sampai la lambat.. hhuhuh... sian dia menunggu ngan penuh kesabaran.... so after amik dia dah kebulur.. so just went the Mamak dekat ngan umah.. bagi can dah dekat sebulan dia tak pekena mamak.. so dia jakun.. nak order roti naan pon excited... huhuh.... owh i don't have the picture he arrive.. macam pelik jek lupa nak amik gambar...

anyway comes to tomorrow. I'm on leave so we going to jalan2... takdela jalan2 mana pon kan.. kecoh sekampung.. Pagi need to go to perkampungan Indonesia (Indonesia Embassy) for his Visa.. so actually dia balik ada sebab la kan nak buat Visa.. huuuhhh.. if tak dia tak balik kot...(ayat sakit ati...hehehe..) anyway after done with Visa almost noon pick up my aunt and going to d curve. tempat pelepakan that he miss so much..huuh.. anyway sengal la aku apsal tak amik gambar.. aduyaiiiii.... tension betol...:(

Next day i have to work.. n my B also have to go to his office..(cuti la sangat kan..gila keje punya olang)...:( so after maghrib baru meet him back and pick up Aisyah.. Sian budak kecik ni lambat nya amik.. so rather to say sorry he belanja me and aisyah here... Serai at Empire State...
 Ok because of dia ada sekali sekala suruh dia jaga Aisyah so boleh makan dengan relaxnya.. hehehe..
 
curious gile muka.. mesti dia tanya apahal nak amik gambar makanan taknak amik gambar dia kan..hehehe...
So finally sampai la the last day.. have to send him to airport..isk..isk...sedey....
 even muka aku macam tak sedey tapi sapa tau dalam hati ada taman.. sedeynya masa nak hantar dia check in.. bergenang sudah..huhuh...
 Ayah tengok handphone Aisyah tengok makanan...;p
untuk menceriakan hati selepas my B pergi malam tuh g lepak mamak ngan Aisyah.... (Ceria ke???) huhuhu...

Friday, September 6, 2013

Motivasi

alhamdulillah starting on 1st August 2013 diriku telah dinaikkan pangkat.. huhu.. di promote from Assistant Manager ke Manager.. n the thing that i'm soo bersyukur is dapat keluar from my previous department. not because i don't like the previous but i want to change the environment, the workload and all. the thing that i like before is my colleague... and scary much to get new environment before dah hilang sikit2 due to colleague kat sini sangat membantu. N bila masuk kat tempat baru ni rasa macam orang bodoh yang don't know anything... huhuh.. tulah lama sangat dok kat tempat sama sampai dah tepu kan....huhuh..

Anyway untuk memotivasikan diriku yang susah dah dimotivatekan is... nak kena g shopping la cari baju keje baru..hehehe.. n u know the most important reason i nak shopping?? is because of her....
Kesian Aisyah dipersalahkan..hhehehe.. kenakalan dia menyebabkan aku dah kurus kering tau.. hehehhe.. dia dah amik suma isi aku dah....;p seluar aku kalo tak bukak butang pon dah boleh buka.. baju aku yang sebelom ni ketat, now aku pakai dah macam jubah dah.. aduyai...
Baju semua sudah longgar tau.. hehhee.. ni my new workplace.. bosan giler kena dok sorang2 dalam bilik...huhuh.. ngantok... dahlah tak tau nak buat keje apa lagi nih.. tak pasal2 keje aku mengupdate blog aje...
 ni budak tembam yang dah amik isi aku.. huhu.. suka jek buat muka kat camera tau... dah macam orang tua bergambar dah aisyah ni...

SO SAPA NAK TEMAN SHOPPING NIH????????

Monday, September 2, 2013

Raya Sakan - Opis Mate & Geng Lanun

now time for beraya di office.. normal la naik2 opis jek raya opis ni.. raya opis sana... n i'm has invited from my ex department untuk join this Group Finance Jamuan Raya.. hehheh... n before i'm end up kat Finance ni 1st time and ever get to talk & take a photo with the most Handsome Man in TM.. hehehe.. (tau awak lagi handsome...tapi awak muda yang ni orang tua yang hensem...;p)  Get to talk hehhee.. tau tak cakap apa?? "Dato boleh tak nak amik gambar".. hampess cakap tuh jek kecoh... bukan berbual pon....kesengalan...

nilah gambar datok yang sangat handsome... my beloved... eh no my handsome CFO in TM "Datuk Bazlan Othman"..
ok nih tak payah sebab dah gambar2 syok sendiri.. 
Malik selalu jadi mangsa keadaan.. hehehe.. mangsa buli.. no lah... Malik mangsa mintak tolong cause dia sangat terror.. hehhe..
4 mak dara pingitan.. Jamuan di ITNT as jemputan.. jakun sebab office tak selawa office diaorang..hehe..

now move to My Precious Geng Lanun.. hehehe.. Lanun la sangat kan..
Umah Ayu kat JB.. aku g gak even geng2 lain bz.. hehhe..
Umah Eni.. Best nya makan nasi lemak dia masak.. bila aku nak pandai masak nasi lemak nih.. haisss...

ok below picture is last saturday.. Beraya kat umah Oli.. n ttido seakali.. hehehe.. kat Muar.. anyway dah macam Bangla dah siap bergambar kat station minyak.. merapu betol diaorang ni...
sempat lagi bbq.. but bbq letrik jek.. hehehe.. yang penting ada bbq...;p
last but not least....

budak budak kecik yang tak mau tido.. tah apa yang diaorang berdiskusi malam2 buta ntah..
kol 2 lebih pagi tak tido lagi..ish...ish... kecik2 dah jadi kupu2 malam...hehehe....